Bu Blogda Ara

9.10.07

Mail adresleri nasıl toplanıp satılıyor (Spam mail)

Zincir E-Postalar (Chain Mails)

Zincir e-postalar birçok kişinin birbirine forward ettiği e-postalara verilen isimdir. Elden ele binlerce e-posta adresine ulaşan e-postaların başlık bilgileri içerisinde daha önce hangi adreslere CC (carbon copy)'lendiği bilgisi kolaylıkla çıkarılabilmektedir. Bu sebeple SPAM yapmak için e-posta adresi toplayan şahıs ya da şirketler, insanların çok fazla ilgisini çekebilecek çoğunlukla da yalan olan haberleri, dini sömürü içeren iletileri ya da duygusal sömürü içerikli e-postaları "bunu listendeki herkese forward et" konsepti ile insanlara dağıtmaktadırlar. Bu e-postalar kendilerine yeniden döndüğünde içlerinde birikmiş olan e-posta adreslerini basit betikler ile çıkarmak ve daha sonra bu adresleri de SPAM veritabanlarına eklemeleri mümkün olmaktadır. 3 kişi tarafından forward edilmiş ortalama bir chain mail içerisinde yaklaşık 200 e-posta adresi bulunabilmektedir.

Aşağıdaki e-posta bu makaleyi hazırlayan araştırmacının adresine 03/01/2004 tarihinde gönderilmiş klasik bir zincir e-posta örneğidir, içerisinde kaç e-posta adresi de bir alttaki paragrafta incelenecektir:

Subject: İLT: Fwd: FW: Lütfen Silmeyin!!!!
From : "Xxxx YYYYY"
Date : Thu Jun 03 14:16:55 2004

Merhaba, ben Ankara'li bir gencim. Yasim 17, lise Son Sinif ogrencisiyim. Ancak
çok büyük bir Problemim Var,Kankanseriyim.

Çesitli kuruluslar tedavim için yardimlar yapmakta. Bazi Internet kuruluslari
ile yapmis oldugum yazismalar sonucunda da, eger benim yazmis oldugum e-mail
100.000 ulasirsa bu $100.000 yardim yapacaklarini belirttiler. Sizden ricam bu
mail'i tanidiginiz herkese forward etmeniz. Çünkü çeşitli zamanlarda yabancilara
ait bu tür maillerin Internet'de dolastigini gördüm ve herkes birine
gönderiyordu. Lütfen bir kez de benim için gönderin.

Lütfen..........

Salih Gezer / Ankara

Yukardaki e-posta 3 kez forward edilmiş (iletilmiş) bir e-posta iken içerisinde 885 adet e-posta adresi olduğu tespit edilmiştir. SPAM yapmak isteyen kişiler elde ettikleri zincir e-postalar içerisinden otomatik bir şekilde e-posta adreslerini çıkaran bir altyapı kullanmaktadırlar.


Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Yığın_ileti ( daha fazla bilgi için lütfen okuyun )

NOT: LÜTFEN !!! toplu mail göndereceksek (özellikle msn,yahoo,mynet üzerinden) adresleri kime (to) yada Bilgi (CC) kısmına değil GİZLİ (BCC) kısmına yazalım.



6.10.07

Asya Yardım




bu nedir mi diye soruyorsunuz!!

harika bir şey desem...


bugün çalışmak için okula gelmek üzere hazırlandık ve evden çıktık. Çıktık ama geri geçemeyeceğimizi fark ettik .Çünkü benim anahtarım kapının arkasında kalmıştı. Eşimin anahtarı ile açabilirmiyiz diye denedik ama nafile. anahtar boşa dönüyordu kapının arkasında kalan diğer anahtardan dolayı.
Bu arada eşim cüzdanında asya kartını çıkardı ve bir yeri aradı (Asya Yardımı -0212 347 75 00)
Asya Kart müşterisi olduğunu ve kapıda kaldığını söyledi,yetkili adresi aldı ve bulunduğumuz bölgedeki anlaşmalı anahtarcıya bağladı. Adresi tarif ettik. bu işlemler 5 dk sürmedi. yaklaşık 10 dk sonrada çilingirci geldi kapımızı açtı ve anahtarımızı verdi. Ve biz hiçbir ücret ödemedik.

Teşekkürler ASYA YARDIM..

daha bir çok konuda yardımı var, bilmek te ve kullanmakta fayda var.
Belki bilmeyenler olabililir ,işin sırrını biz söyleyelim : )
Her türlü ihtiyacınız için Asya Yardım yanınızda!





3.10.07

Derin Devlet






İlgili Yazılar

Related Posts with Thumbnails