Bu Blogda Ara

18.3.14

Yaşam Boyu Eğitim

İnsan hobi olsun diye de üniversite okumalı bence :) Yani tabiki önce mesleğimizi kazanalım onun için bir bölüm okuyalım. Ama yaşam boyu eğitim diye bir şey de var değil mi :)

Ee sen ne zaman okuyacaksın bunları derseniz, doktora bitince tabiki. Ayrıca 1 sene kadar okul lafı duymak istemiyorum. Yani 2016 eylülünde kayıt yaptırabilirim bir bölüme. Tabiki uzaktan eğitim olmalı :)

işte benim ilgimi çeken ve okumak istediğim bölümler. Varsa ilginç ve okunmalı dediğiniz bölümler paylaşırsanız sevinirim.

  1. Sosyoloji yada Psikoloji.  Bunun nesi hobi demeyin. Bir mühendis olunca bu hobi oluyor :)
  2. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü. Bu aralar baya moda bitkileri bilmek :) Bence hem faydalı hem günlük hayatta çok işe yarar. Bu bölümü Saadet Hanımın(fiyonk.net) biyografisinde gördüm. Daha önce hiç duymamıştım.

15.3.14

Forrest Gump- 1994

Düşük I.Q. sahibi Forrest Gump Jenny ile tanışır ve aşık olur. Gump aralarında Elvis Presley, Kennedy, Nixon’ın da olduğu tarihsel kişilerle kaza eseri tanışır ve 50’lerden 70’lerin sonuna kadar gelen bir süre zarfında olaylar gelişir. 
Gump tamamen tesadüf olarak Vietnam savaşına ve Amerikan yakın tarihinin önemli olaylarına şahitlik eder ve hatta rol alır. Ancak bilmeden yaptıklarının ne kadar önemli sonuçları olduğundan da haberi yoktur.


En etkilendiğim sahne  oğlunun da kendi gibi olduğunu düşündüğü sahnedir.

Mutluluğun Formülü


  • İnsan beklentisi kadar mutludur. Formül: Sıfır beklenti, sonsuz mutluluk (Robin Sharma, bir yazı)
  • Mutlu olmak istiyorsan bir amaca bağlan; insanlara ya da eşyalara değil (Einstein)
  • Bana bir mutluluk söyleyin ki, acı karşılığında elde edilmiş olmasın. (Margeret Oliphant)


İlgili Yazılar

Related Posts with Thumbnails