Bu Blogda Ara

24.11.14

Voit D-40 Eliptik Bisiklet

Artık kilolarımız fazla gelmeye başladı. Hareketsiz hayatın sonucu ne de olsa.

Bir kondsiyon cihazı alalım dedik. Önce koşu bandı düşündük. Sonra spor merkezlerine danıştık, bisiklet daha iyi dediler. Normal bisiklet bakarken eliptik bisikleti gördük. Daha çok bölgeyi çalıştırdığı için bisikletten daha iyi yazıyordu. Çalıştırdığı kas grupları için bakınız: http://www.voitbayi.com/resim/KasGruplari/eliptik-bisiklet.jpg 



Sonunda alacağımız şeye karar verdik: seleli eliptik bisiklet. Ayakta çok yorulunca oturup tempoyu biraz yavaşlatarak devam edebiliyorsun seleli olunca.

Tabiki bunda da bir sürü kriter var, en basitinden zincirli mi olacak manyateik mi?  Paran varsa tabiki manyetik çünkü ses yapmıyor :)

Geldi markaya: Voit, Dynamic, Hottrick vs. Voit ana marka Dynamic yan ürün imiş. Ayrıca Voit'te kullanılan profiller daha iyiymiş. Bizim tercimiz Voit'ten yana oldu.

Şimdi hangi model sorusuna geldi. Bunda baya bir kriterimiz vardı
  1. kademeli olsun (gerçi alalı 2 ay oldu halen 1. kademeden başkasını kullanmadık ama :))
  2. lcd ekranı olsun (sure, gidilen yol, hız km/sa, kalori, toplam gidilen yol, ve nabız bilgilerini gösteriyor
  3. nabız ölçsün (çok ciddi spor yapılacakşa şart olabilir, ancak biz neredeyse bakmıyoruz bile)
  4. öne-arkaya, yukarı-aşağı ayarlanabilir sele (kuruluma gelen eşime göre ayarladı ben değiştirmeden kullanıyorum :D)
  5. 120 lg ve üstü olsun.
Tüm bu kriterleri dikkate aldığımızda Voit D40 bizim için iyi geldi. Voit dünyasında 790 ike 700 TL ye aldık.

Peki kullandık mı? Zira alacağımı söylediğimde herkes ne gerek var, hevesle alıp kullanmayacaksınız diyorlardı :P

İlk hafta hergun 30dk çalışma konusunda hevesli idik. Eşim haftada 4 gün yapacaktı, 2 hafta hadar yaptı sanırım.  Sonra ben hafta içi yapamaz oldum :D.

Son durumda ise ben sadece hafta sonları ~30 dk, ~350 kal, ~10 km olacak şekilde spor yapıyorum. Eşimse tez dolayısı ile tamamen bıraktı.

Sonuç olarak almayı düşünüyorsanız, hergün yapacağım gibi hayalperest olmayın. Ama haftada 1-2 yapsamda bana yeter diyorsanız bence alın.

18.11.14

Deney - The Experiment


Yapım:2010 ~ ABD
Tür: Dram, Gerilim, Macera, Psikolojik, Suç
Yönetmen: Paul Scheuring
Oyuncular: Adrien Brody, Maggie Grace, Cam Gigandet, Forest Whitaker, Clifton Collins Jr., Fisher Stevens, Travis Fimmel, Brandon Adamson, Damien Leake, David Banner, Ethan Cohn, Ingrid Coree, Jason Lew, Mario Sciorrotta, Matt Harwell, Mike Smith, Rachel O\'meara, Randal Chaval, Rod Maiorano, Ronald Chvala, Steve Mathews
Senaryo:Paul Scheuring
Senaryo (Kitap):Mario Giordano
Yapımcı:Paul Scheuring, Marc Conrad, Maggie Monteith, Pierre Assouline, Jeanette Buerling, Marty Adelstein, Dawn Parouse, Tracee Stanley, Alyssa Beckerman, Dinesh Sheenoy, Bill Johnson, Scott Nemes
Görüntü Yönetmeni:Amy Vincent
Müzik: Graeme Revell
Dağıtım: Medyavizyon
Süre:1 saat 36 dk
Gösterim Tarihi: 31 Aralık 2010 (Türkiye)

Alman yapımı aynı adlı filmden uyarlanan bu filmde 26 kişi, psikolojik bir deney için gardiyan ve mahkum rolünü oynamaya başlarlar... Deneyin devamında olaylar karmaşık bir boyuta ulaşacak ve kontrolden çıkacaktır.

Yorum
Filmin konusu gerçek bir deneye dayanıyormuş. Tamam deneyin yapılmasını anlarımda sonlandrılmasındaki sıkıntıyı anlayamıyorum.  Ancak şu yorum sonlandrımanın neden geciktiğini anlatıyor, aslına Zimbardo da bir denek :)

"deneyi bitiren de soyle bir olaydir: deney devam ederken zimbardo'nun o zamanlar nisanlisi olan kiz olay yerine gelir ve olanlari gorunce sok olur. kiz kendisi de o siralarda psikoloji'de doktora yapmaktadir. kiz deneyi gorunce "burada ne cehennemler donuyor lanet olasi" diye kizar. zimbardo da "sevgilim gormuyor musun deney yapiyoruz" der. kiz "peki su deneyde su ana kadar neler ogrendin?" diye sorar. zimbardo da "insanlara sinirsiz guc verince ne kadar canilesebileceklerini gordum" der. kiz da "peki deneyi niye sonlandirmiyorsun?" der. zimbardo da "belki daha net sonuclar elde ederim" der. kiz "aslinda burada deneye tabi tutulanin kendin oldugunu gormuyor musun?" der. zimbardo "nasil yani?" deyince kiz da "bu deneyin sahibi sensin, yani deneyin baslayip bitirilmesi senin kontrolunde, yani deney uzerinde senin sinirsiz gucun var, insanlarin aci cektigini goruyorsun ama hala deneyi durdurmuyorsun. demek ki deneydeki deneklerden biri de sensin" der. zimbardo uykusundan uyanmistir artik ve deneyi iptal eder." kaynak: https://eksisozluk.com/entry/16168514 


Bunlarıda okumalısınız:
  1. Bir deney; Stanford Hapishanesi 
  2. Stanford hapishane deneyi 
  3. https://eksisozluk.com/zimbardo-deneyi--342509
  4. http://tr.wikipedia.org/wiki/Milgram_deneyi 

İlgili Yazılar

Related Posts with Thumbnails