Bu Blogda Ara

18.9.12

Moneta Seramik Tencere

 Teflonun kansorejen madde içermesi bayanları teflon gibi yapışmaz ama sağlıklı ürün aramaya yöneltiyor. Alternatifi ise yeni nesil seramk tencereler. Her marka sermaik tencere bulmak mümkün. Kiminin beyazlaştırılımış teflon olduğu yönünde dedikodular var. Kimi bilindik markalar sermaik diye satıyor ama seramik kaplaması hakkında en ufak bi bilgi yok. Anlayacağınız piyasa baya karışık. Fiyatlara gelince oda bi hayli geniş alternatif var.

Peki bu nano teknloji cermik kaplamanın patenti kime ait? Ve bu orjinal patentli ürünü kullanarak üretilen tencere varmı?

Moneta adında bir italyan markası ceramica_01 patenti ile tencereler üretiyor. Türkiye de Moneta marka tencereler var. Ürün alırken bu logonun olmasına dikkat edin.

Eğer Moneta almaya karar verirseniz dikkatli olmakta fayda var. Zira Moneta adı altında bir kaç faklı kalitede tencere var. Bazı modeller ceramica_01 patetnli ürünü ile kaplanmış değil. Yani aslında 2. kalite. Tabi fiyatıda ona göre ucuz. Ve bu modellerde kullanılan seramik Ceramica® olarak geçiyor.

2. kalite dediğim ürünlere Maitre (beyaz), Gourmet (Kırmızı) ve Practica adıyla satılıyor. 

Gourme setten 2 tencere 1 tava aldım. Tencerelerin kapakla temas eden ağız kısımlarında daha kullanmadan sermiklerinde atma lduğunu farkettim. Ve hemen iade ettim. 

Eğer alacaksanız ceramica_01 kaplamalı lan serileri almanızı tavsiye ederim.

Moneta ürünlerini satan bayilerin listesine http://monetaturkey.net/?p=moneta-magaza adresinden ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki 2 mağaza peşin alımlarda %20 indirim uyguluyor.

GÖZDE ZÜCACİYEAlemdağ Cad. Atatürk Mah. Tuna Sok. Manolya Apt. No:9/A  Ümraniye İstanbul 0216 520 02 80


ORHAN İTH.İHR.VE TİC.LTD.ŞTİ.Yalı Köşkü Caddesi No:32/46-50 Fatihİstanbul0212 519 77 70 -80


Ben bu seriden 24 cm pilav tenceresi ve 20cm tava aldım. Bu serinin tavalarının derinliği bence az. Kızartma yapmak zor olur. 24cm tavayı Delux serisinden aldım. Bunun tavaları biraz daha derin.


Herkese sağlıklı yemekler :)

12.9.12

Fırın Makarna

Bu aralar fırın makarnaya sardım :D

işte denediğim tarifler:


http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/2005/03/firin_makarna.html
Ben içine mısırda ve ince kıyılmış kırmızı biber koydum. Ayrıca maydonoz yoktu yerine kuru nane ve kekikte koydum. Güzel oldu.
  • sksjf

İlgili Yazılar

Related Posts with Thumbnails