Bu Blogda Ara

11.9.07

ağız yaraları AFT ve SENSODYN diş macunu




sık sık tekrar eden küçük ağız yaralarınız varsa ben bir çözüm buldum sizlerede öneririm.


afta neden olabilecek etkenler arasinda stres, travma, asitli yiyecekler (domates, turunçgiller, vs.) gibi lokal tahriş edici maddelere sayilabilir.


diş etinde,yanakta hatta damakta çıkan üstü beyaz yaralar umarım tarifim yeterli gelmiştir.

hatta bu yaralara kenacort denen bir ilac kullanılır.ilacı üstüne koyduğunuzda yaraya yapışır,sonrasında uzunca bir süre yeme ,içmeyi kesmek gerekir.


benim önerim ise şu:

aft için sensodyn diş macunun iyi geldiğini duydum ve denedim, yaşkaşık 3 aydır kullanıyorum ve kullanımdan sonra ağzımda hiç yara çıkmadı.

hatta özellikle dikkat ediyorum, diş temizliğimi ihmal ettiğim, ağız bakımıma dikkat etmediğim zaman tekrar çıkıyorlar.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

üzgünüm ama buna katılmıyorum ben kendimi bildim bileli sensodyn kullanırım ve sık sık ağız yaralarım oluşur. Yani diş macunu ile alakası yok.

Adsız dedi ki...

Evet benim de en son kullandığım diş macunu SENDODYN yaklaşık 1 ay dır kullanmaktayım. 5 gündür ağzımın içinde kocaman bir aft var.

Unknown dedi ki...

aft çıkacağını anladığınız anda CORSADYL İSİMLİ glaxo firmasına ait sıvıyı kullandım yara oluşmasını önlüyor mutlaka deneyin

Adsız dedi ki...

Çok iyi şeyler.

Adsız dedi ki...

Sana helal olsun arkadaşım. Bu güne kadar kimseyi inandıramadım. Ağzımı fırçalamıyorum çünkü yara çıkmasından çok korkuyorum. Çünkü ne zaman ağzımı fırçalasam ertesi gün boğazıma kadar 7-8 yara çıkıyor dayanamıyorum bazı zamanlar macunsuz fırçalıyorum. Dediğin son derece doğru. Bu yaranın tedavisi sizsiniz. sizi neyin tetiklediğini tespit edin. Bende bazı şeyler kesin olrak bir gün sonra ağzıma yara bırakıyor ve aşırı derecede çok oluyor. Bunlar Diş macunu, sarımsaklı yiyecekler, kola, jelibon, şeker (çikolata hariç), sarımsaklı cips bu ürünleri yerken dikkat edin herkeste aynı değildir ama ben bunlardan birisini yediğim günün ertesi günü kesin yara çıkıyor ağzımda. size zararlı gelen şeylerden uzak durun. Tedavisine gelince cenokart diye bir merhem var dudak kısımlarına sürebilirsiniz ama benim gibi boğazınızdada çıkıyorsa bu ilacı boğaza süremeyeceğiniz için fıs bir ilaç oluyor. Yeşil renkli tantum sprey kullandım o an uyuşturuyor ama geçirme yeteneği pek yok. Bulabilrseniz oralmedic diye bir ilaç var onun üstüne ilaç tanımam. Kutusunda 5 saniyede yaralar iyileşmez ise ilacı yanlış kullanmışsınızdır dıyor. Hadi len dedim sonra kendimden utandım. İlaç kutuda 8 tane kulak çöpü var ama çöp kısmında bir sıvı var asit ve yakıcı birşey. Çöpün ucunu kırınca uçtaki pamuğa sıvısı akıyor yaraya basıyorsunuz. 5SANİYE sonra yaradan eser yok parmağınızla sonuna kadar yaraya basın hissetmezsinmiz. İlacı bulmak biraz sıkıntı her eczanede yok çünkü ben zor buluyorum bir ara yasaklandı dediler ama yinede çok arayınca bulunuyor herkese acil şifalar

Unknown dedi ki...

Bende tam aksine birşey paylaşıcam çok denedim bu konuyu ne zaman uzun bi aradan sonra 1 kez sensodyne kullansam hemen ardından aft çıkıyor. Brn çözümü buldum sizde deneyin isterseniz sanırım bnm sodyom florürün fazlasına karşı yepki veriyor vücut.

Adsız dedi ki...

Bende nezaman sensodyne kullansam agzimda yara oluyor

Adsız dedi ki...

3 veya 4 oldu ne zmn sensodyne kullanmaya başlasam çok değil ilk hafta içinde o yara çıkıyor. Başka diş macuna geçiş yapıp kalan diş macununu atıyorum. Aylar sonra yine alıyorum sonuç aynı bendede suç var ilk olduğunda sebebini hiç fark etmedim ikinci seferde hiç macuna yormadm 3. Sefer yine sensodyne aldığımda çıktığını fark ettim. 4. Seferde tesadüftür diye bilinçli aldım ama sonuç değilmedi bu süreçleri 2-3 yıla yayabiliriz. Her sensodyne sonrası 6-7 ay geçirdim

İlgili Yazılar

Related Posts with Thumbnails