Bu Blogda Ara

9.3.09

Fırında Alabalık



bu hafta sonu fırında alabalık yaptım, enfes oldu. Bloguma şimdiye kadar hiç tarif yazmamışım, bu enfes balıktan sonra yazmaya karar verdim :D ve buyrun ilk yemek tarifimiz: Fırında alabalık

malzemeler :
kişi sayısınca alabalık (okadar güzel oluyorki 2 tane bile yiyebilirsiniz )
orta büyüklükte balık sayısı kadar patates (balık varken patetes mi yenir diyenler varsa balığın yanına güzel gittiğini söyleyeyim.) soğan, sarımsak, domates, toz biber, karabiber, kekik, zeytinyağı
yapılışı:
öncelikle balıkların ortada bel kemiği dahil temizlenecek. Balık, halka halka doğranmış soğan, sarımsak, toz biber, karabiber, kekik(zahter) ve zeytin yağı ile karıştırılıp terbiyelenecek. (yarım saat kadar).
patetesler yuvarlak yuvarlak doğranacak. fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı (kesinlikle tavsiye ediyorum, tepsiye yapışmıyor, temizlemeside kolay oluyor) serilecek. üzereine yuvarlak patetesler döşenecek. balıkların içi üste gelecek şekilde pateteslerin üstüne yerleştirilecek. terbiyedeki soğan ve sarmısaklarda balığın üzerine döşenecek. ve yine üstüne yuvarlak dilimlenmiş domatesler yerleştirilecek. fırına sürülecek.




pişincede afiyetle yenecek.
not: şimdiye kadar tarifi yarım bıraktığım için özür dilerim. ama ben nerden bileyim google da fırında alabalık tarifi diye aratınca benim bloğumun ilk 10 sırada çıkacağını ve bukadar çok ziyaretçisi olacağını : (
Dolasıyla daha önce gelmiş ama eli boş dönmüş ziyaretçilerimden özür diliyorum.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

gerçekten lezzetli bir tarife benziyor şimdi aynını bende yapacam umarım güzel olur sonucu yarın yazarım

İlgili Yazılar

Related Posts with Thumbnails