Bu Blogda Ara

9.10.14

Fil Adam - The Elephant Man

Konu: Victoria dönemi İngilteresinde yaşayan Joseph Merrick (John Hurt), ender görülen bir hastalık yüzünden ileri derecede şekli bozuk bir bedene ve yüze sahiptir. Gezici bir kumpanyada Fil Adam takma adıyla sergilenmekte ve kafes hayvanı muamelesi gördüğü çok zor bir hayat sürdürmektedir. Dr. Frederick Treves (Anthony Hopkins) adında genç bir cerrah onu içine hapsolduğu korkunç hayattan kurtarmaya çalışır. Şimdiye dek görmediği kadar iyi muamele gösterilir. Ancak acı ve korku dolu geçmişi Merrick'i halen rahatsız etmektedir.



İnsanlara korku veren yüzünün altında nazik ve duygusal bir kalbi olan Joseph Merrick'in gerçek yaşam öyküsüdür.


Bu filmin ardından Oscar ödüllerine "en iyi makyaj" ödülü eklenmiş.

Yorum: İzlenmesi gereken bir film.
  • Fil adamı sirkte çalıştıran adamın seslendirmesi gayet güzel olmuş. Hala kulaklarımda. 
  • Doktorun fil adamı gördüğü andaki gözünden dökülen yaşlar, doktor karakterinin ne kadar başarılı oynandığını gösteriyor. Ayrıca doktorluk budur dedirtiyor. Bilgisayar mühendisliği kazandım dediğimde bir hocam şunu demişti: senden çok merhametli bir doktor olurdu.
  • Doktorun kendini sorgulaması ben iyimiyim-kötümüyüm, fil adamı kullnıyormuyum diye sorgulaması her doktorun sık sık tekrar etmesi gereken bir durum ( Şu aralar caba doktorlar gelen hastalara yayın gözüyle mi bakıyor diye düşünüyorum ) Aslında bu soru herkesin sorması gereken bir soru. Bi şey yaptığımda sırf birine iyilik olsun diye mi yapıyorum yoksa benim ondan bir çıkarım mı var?
  • Fil adamın ben mutluyum çünkü seviliyorum dediği sahne önemli. Mutluk ancak sevilmeklemi elde edilir? Sanırım öyle, sevginin olmadığı yerde mutluluk da yoktur.
  •  


3 yorum:

Sokak şairi dedi ki...

gerçekten harika bir film iyi seyirler tavsiyeniz için teşekkürler

Güzel Sözler dedi ki...

harika bir film anlatımı olmuş teşekkürler

Adsız dedi ki...

"Bir şey yaptığımda sırf birine iyilik olsun diye mi yapıyorum yoksa benim ondan bir çıkarım mı var?"

Aslında bu sadece doktorların değil, hepimizin her an kendimize sormamız gereken bir soru.

İlgili Yazılar

Related Posts with Thumbnails