İşte tarif,
Malzeme:
- Dana antrikot(yada nuar), dövülmüş inceltilmiş. Kişi başı bir dilim kafi.
- Soğan, sarımsak
- Domates, yeşil biber
- Her çeşit baharat
Biraz derin ve yayvan bir tencere/tava tercih edilir. Soğan (ben rendeledim), sarımsak, yeşil biber(ince kıyılmış) zeytinyağı+ ayçiçek yağı karışımında kavrulur. Ben birazda biber salçası koydum. Üstüne domates rendesi eklenir (bol miktarda). Az su ile sos iyice bişirilir. kıvama gelen harca baharatlar eklenir( kekik, nane, karabiber, kimyon, toz biber vs vs). Sos birazda baharatı ile bişer. Dövülerek inceltilmiş dilim etler sos üzerine yerleştirilir. Etler gömülüp, 1-2 parmak üstüne çıkacak kadar su konur ve kısık ateşte etler iyice pişine kadar bırakılır.
afiyet olsun....
hani resim dediğinizi duyar gibi oluyorum ama malesef yemek telaşından aklıma gelmedi. Bir dahaki sefere...
not: menüde başka ne vardı:
- Mercimek çorbası
- Patatesli rulo börek
- Erişte + pilav
- Fırın Patates
- Mevsim salata
- Zeytinyağlı Sebze sote (malesef dolapta unutmuşuz :D, masaya gelememiş. doyduktan sonra aklımıza geldi)
- Elmalı turta (bu harika oluyor, bunun tarifini başka bir gün yazmayı düşünüyorum)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder